Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

lördag 24 januari 2015

Att vara extrovert....

Ja, det kan ha sina sidor, både på gott och ont....
Kanske därför jag har så lätt för att somna, när jag åker bil, buss, flygplan..... Det händer inget!

Vad är då skillnaden?

Enkelt uttryckt behöver extroverta en massa stimulans för att inte bli uttråkade, och energin kommer utifrån – mycket folk, mycket prat. Laddandet av batterierna sker genom att vara med andra.
Introverta behöver mindre stimulans för att känna sig levande och får sin energi från den inre världen – läsande, reflekterande, djupa samtal en och en. Återhämtningen sker genom att ha tid för sig själv.

Gjorde ett test.....
Och här är svaret:

DU ÄR EXTROVERT

Du är övervägande en extrovert person och är därför mycket utåtriktad. Du fungerar bra i stora folkgrupper och tycker om att stå i centrum. Du hämtar energi främst från världen omkring dig, det är där som du laddar batterierna.
Du tycker om att ha många kontakter, har inga problem att tala med främlingar och är relativt öppen med dina tankar och åsikter. Som en extrovert person tänker du under tiden som du talar.
Din extroverta hjärna
Som extrovert har du en hög tolerans för signalämnet dopamin. Du behöver många fysiska och mentala utmaningar som till exempel att uppträda, vara tillsammans med många människor, ge dig i kast med nya saker och så vidare. Hjärnan belönar dig därför när du är utåtriktad, öppen och energisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar